1228431.jpg

Lähetä tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa mainitsemaan oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.

Minutkin on siis haastettu, Peikkotyttö haastajana. Itse en taida ketään erityisesti haastaa, niin monet ovat jo tämän saaneet. Mutta jos haluaa, saa kimpun itselleen ottaa.

Omat ekotekoni sitten...

~ Lyhyillä matkoilla, kouluun ja kauppoihin en käytä autoa (paitsi, jos jotain todella painavaa ostan, harvinaista tosin). Kävelen näin talvella ja lumettomana aikana pyöräilen.

~ Kun autoilen talvella, lämmitän menopelin ennen lähtöä.

~ Biojätteen laitan omaan astiaansa, lehdet lehdenkeräykseen, metalli myös erikseen, myös palava ja sekajäte omiin astioihinsa.

~ Valoja en polta turhaan. Lampuissa ei ole vielä energiansäästöpolttimia, mutta vaihtelen sitä mukaan kun entiset palavat loppuun.

~ Kodinkoneita en pidä valmiustilassa vaan sammutan kokonaan pois päältä. Digiboksissani ei tätä pois päältä-toimintoa ole, niin otan sitten töpselin seinästä.

~ Suurin osa huonekaluistani on ostettu käytettynä tai saatu sukulaisilta. Ostelen myös vaatteita mielelläni kirpputoreilta. Tämä on tosin suurelta osin rahakysymys, mutta uskoisin käyväni kirppiksillä, vaikka rahaa enemmänkin olisi.

Nämä tulivat ekana mieleen.

fleur80.gif