Monet teistä varmastikin tietävät kiinnostuksestani luonnonkasveihin. Aloin eräänä iltana miettimään kasvien nimiä, joissa esiintyy eläin (turha kysyä miksi). Listasin niitä mielessäni unta odotellessa. Ensimmäiseksi mieleeni tulivat oravanmarja, sudenmarja, käenkukka, siankärsämö ja ketunleipä/käenkaali. Viisi.

Tässä vaiheessa löi vähän tyhjää, mutta tiesin, että niitä on olemassa vielä paljon lisää. Aloin selata mielessäni kasvien kuvia... Harakankello ja tietenkin kissankello. Näitä kellokasveja on muitakin, mutta päätin listata vain kasveja, jotka pystyn myös tunnistamaan, ei siis enempää kelloja. Mietin marjoja... sianpuolukka, variksen marja ja karhunvatukka, mutta ainakaan sianpuolukkaa en tavallisesta puolukasta erottaisi. Yhdeksän.

Toisenlainen lähestymistapa. Aloin käymään läpi eläimiä. Karhu... karhunsammal. Hirvi... hirvenjäkälä ja jäkälistä puheenollen palleroporonjäkäläHiirenvirna ja koiranputki sekä kissankäpälä (en taida hyväksyä pajunkissaa). Viisitoista.

Lintuja... kurjenjalka, metsäkurjenpolvi ja tikankontti. Kahdeksantoista yhteensä. Jätin listaamatta kotkansiiven, hiirenportaan ja peltokanankaalin, kun en niitä aivan varmasti tunnista.

Kertokaa, jos teille tulee vielä muita mieleen :)