Vierailimme Olavin päivänä- Pyhän Olavin päivänä, kuten opas sanoi- Olavinlinnnassa. Merkkipäivän kunniaksi sisäänpääsymaksua ei peritty. Liikkeellä olimme jo aamulla klo 10, jolloin alkoivat ensimmäiset opastukset.

1783530.jpg

Kuva on otettu ennen linnaan menoa, linnasaaren vastarannalta. En ollut ennen käynyt oikeassa linnassa (linnanraunoilla kyllä, mutta en laskisi sitä). Olavinlinna oli vaikuttavan näköinen jo ulkopäinkin. Paksut muurit kätkivät sisäänsä kapeiden, kivisten käytävien verkoston, joka tuntui ensikertalaiselta eksyttävän monimutkaiselta. Opas kertoi sujuvasti linna historiasta ja karusta elämästä muurien sisällä. Kierros kesti vain tunnin, joten emme voineet kiertää koko valtavaa rakennusta. Linnaan sai toki tutustua ominpäinkin.

1783539.jpg

Tämän kuvan otin opastuksen aikana jonkun käytävän ikkunasta. Tästä saa jonkinlaisen käsityksen seinien paksuudesta. Valkoiset katoksen reunat hieman häiritsevät maisemaa. Käsittääkseni ne oli pystytetty Savonlinnan oopperajuhlia varten.

Vierailu tässä vanhassa linnassa oli mahtava kokemus. Jos haluat lukea linnan historiasta, linkin takana on sivut, joissa on myös hienoja kuvia linnasta, sisältä ja ulkoa.