Näin pääsiäisen kunniaksi... meikäläinen kun niin kovasti tykkää kaikista rahkaisista herkuista :) Kuvan alla on ohjekin, en kylläkään tehnyt kuvan pashaa aivan sillä ohjeella, mutta en nyt ulkoa muista käyttämääni ohjetta ja tämä sattui löytymään helposti. Hyväksi havaittu ohje tämäkin.

1380675.jpg

150 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 muna
500 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
40 g paahdettuja mantelilastuja
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää seokseen maitorahka ja kerma. Kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja jäähdytä esim. kylmävesialtaassa. Paahda mantelilastut pannulla vaalean ruskeiksi ja murenna karkeasti. Lisää mantelimurksa ja vaniljasokeri jäähtyneen pashaseoksen joukkoon. Vuoraa keskikokoinen siivilä kostealla sideharsolla ja kaasa seos siivilään (pashamuottikin toki käy). Peitä siivilä lautasella ja laita sille kevyt paino. Nosta pasha kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla, kuivatuilla ja/tai säilykehedelmillä.